ING the bank of fossil Netherlands

Hete ING zomertour 2023 Hete ING zomertour 2023: Doe mee aan de zaterdagacties bij je ING-kantoor in de buurt Met XR naar ING aandeelhoudersvergadering 24 april Tem de Leeuw 23 maart publieksactie Tem de Leeuw! - Grote gezamenlijke publieksactie bij ING, zondag 23 april

Our demand

ING, stop direct met de financiering van en dienstverlening aan de fossiele industrie

Waarom?

Middenin een escalerende klimaatcrisis, financiert de ING-bank de fossiele industrie met het kolossale bedrag van bijna 51 miljard euro, sinds het Parijsakkoord in 2015.
Daar gaat de bank mee door, terwijl het Internationaal Energie Agentschap én de Nederlandsche Bank in 2021 opriepen om per direct te stoppen met investeren in olie, kolen en gas.

Onze eis

ING, stop direct met de financiering van de fossiele industrie. Daaronder verstaan we kredietverlening en dienstverlening aan de fossiele industrie in al zijn aspecten: van exploratie, winning, transport tot en met verkoop. Dus: sluit nu de geldkraan voor olie, kolen en gas.

WAT IS EXTINCTION REBELLION?

Wij zijn grootouders, ouders en kinderen die deel uitmaken van een internationale beweging die strijdt voor een leefbare en rechtvaardige planeet.

top